LAWANG SEWU

Ing kutha Semarang, akah panggonan kang nengsemake kanggo plesiran sakeluarga. Kutha semarang kang dadi ibukotane propinsi Jawa Tengah kutha gedhe kawit saka jaman pemerintahan penjajah belanda, buktine yaiku kantor pusate perusahaan kereta api (trem) Belanda ana ing kutha iki. Kantor pusat Nederlandsch Indishe Spoorweng Naatschappij utawa kesebut NIS iki manggin ing sawijining gedhung megah arsitektur Belanda. Kang ngerancang bangunan iku arsitek saka Belanda yaitu Prof. Jacob F. Klinkhamer lan B.J. Queendang. Gedhung iki dening warga Semarang kesebut Gedhung lawang Sewu amarga duweni lawang kang akeh cacahe.

Ora angel nggoleki lokasi gedhung tuwa iki amarga panggonane cedhak karo Monumen Tugu Muda lan dadi salah sijine sudhut kutha Semarang. Gedhung kuno iki miturut cathetan sejarah, dibangun wektu tahun 1903 lan diresmikake tanggal 1 Juli 1907.

Bangunan kun iki sawise kemerdekaan dadi kantor Jawatan Kereta Api Indonesia, Kantor Kodam IV/Diponegoro, lan uga dadi kantor Wilayah Departemen Perhubungan Jawa tengah.

Lawang sewu dadi lokasi pertemuan antara pemuda AMKA karo kompetai lan Kido Buati Jepang. Amarga iku, pemerintah Kota Semarang Ngalebokake Lawang Sewu dadi salah sijine bangunan kuno utawa bersejarah kang dilindungi.

 

Tinggalkan komentar

Belum ada komentar.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Balasan

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s