Guritku Elek-elekan

KATUT

Oleh : Nurul Hilal Ayyidar

Kayu kenter kegawa banyu kali
Banyu gedhe playune, gedhe aruse
Tanpa dijaga, tanpa dicagaki mesti katut playune
Nuladha laku utama apik panggaweyane
Nanging uga abot ing sanggane

Tanpa pangaribawa…. Mring ndadeni
Nora dicegah, bakale tambah
Mula muliha mring dzat kang pinuji
Oncat mring luhuring ati

Lurus

Mlaku jejeg kuwi angel
Mlaku lurus uga angel
Kayadene tetek kang lurus
Kaku lan jejeg, bisa dadi cekelan
sr
Iku bisa dadi ajaran kanggo wong ngaurip
Kanggo nglakoni ing sabendinane
Kudu jujur, lurus karo dalane
Nanging kuwi abot ing sanggane

Kudu ngalahake hawa nepsune
Ora mung tura-turu
Manungsa kuwi kudu usaha
Ben kepenak dunya lan akhirate

2 Komentar

  1. wah, jan ora krasa temenan sliramu kuwi yen geguritan iki ora elek-elekan babarpisan
    mula tansah makarya, ya?

    sugeng pitepangan

  2. sendika dhawuh rama madanggumilang. pangestunipun…. mugi-mugi kanthi gladhen menika saged dadhosake sae anggenipun kula damel geguritan. nuwun…
    salam pitepangan


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Balasan

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s