Guritku

Pangapura

Tapabratane ula
uwi kanggo supaya bisa
Ganti kulit kang luwih apik
Dene para manungsa kang ala
Apa nora isin karo ula

Sabendina gawe ala lan dosa
Sahingga gunung dosa dadi ana
Ora rupa segara kaapikan
Sakehing bencana lan petaka

Apa saka sakehing dosa para manungsa
Akeh paten – pinaten
Akeh wong ora padha rukun
Mentingke awake dhewe

He…Para manungsa
Padha elinga, padha taubata
Muga Gusthi ngapura

By : NHA

Tujuane Wong Ngaurip

Lir kadya wong kang nyilem luru mutiara
Pancen angel, butuh pengorbanan
Nanging yen wis entuk
Wes bisa nyekel mutiara
Kesel, susah, ora bakal katon maneh

Padha uga manungsa kang usaha
Ngubengake tasbih ing wektu bengi
Ngrelakake ing seprotelon wengine
Mung kanggo ngeling-eling ing gusti
Kanggo ngarep-arep ing pangapuran

Yen wis bisa ngunduh mutiara
Wis bisa ngrasakake manise seprotelone bengi
Menawa wektu kang ditentukake wis teka
Bakale ngunduh sing kalakon mau

Sing ala bakal kena siksa
Sing apik ya bakal ngunduh ing kabecikan

By : NHA

Elinga

Sepur mlaku ngetutke rel
Ora tau mlenceng metu saka rel
Sepur kuwi bisa dadi cekelan
Yen manungsa kudu mlaku ning dalane
Ben bisa tutug ing tujuane

Ora mung mlaku sakkarepe dhewe
Kudu ana tata lan tuladha
Urip kuwi mung mampir ngombe
Ora bisa sakteruse neng dunya

Kudu eling lan waspada

By : NHA

2 Komentar

  1. @Elinga
    nek menungsa mung ngetutake eril
    kapan bisa lumaku sandhuwure dlamakane dhewe?

    @Tujuane wong ngaurip
    kerja karo dedonga
    dedonga nanging ora lali kerja

    @Pangapura
    wekasane
    ya padha nyuwuna ngapura

    mugi pitepangan menika ketampi
    nuwun, nuwun, kawula nuwun

  2. injih leres romo…..
    dados dunga kalayan usaha kedah sesarengan

    salam kenal ….

    Nuwun


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Tinggalkan Balasan

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s